Steeds meer chef-koks bloggen (of twitteren). Dat vinden zij niet alleen leuk; het trekt soms ook meer gasten.
Onno Kokmeijer van Ciel Bleu op SpecialBite: "Ik merkte dat gasten, medewerkers maar ook journalisten graag op de hoogte gehouden wilden worden en een blog is bij uitstek de manier om dat gemakkelijk en leuk te doen.
Nu schrijft hij bijvoorbeeld over speciale gebeurtenissen, zoals een reis naar Japan of een event in Californië.
Passie overbrengen
Ook chef-kok Jonathan Karpathios van Restaurant Vork & Mes houdt een weblog bij. "Het is voor mij een perfecte manier om iets van mezelf te laten zien en mijn passie voor producten over te brengen."
Karpathios weblog trekt iedere dag zo'n driehonderd unieke bezoekers; vaak brengen die vroeg of laat ook een bezoek aan het restaurant. Soms is dat een bloglezer. "Iemand die je jaren volgt, heeft toch het idee dat hij je kent. Dat soort ontmoetingen vind ik ontzettend leuk", aldus Karpathios op SpecialBite.
Glamour
Ook Kokmeijer hoort gasten soms dingen zeggen die ze alleen kunnen weten door zijn blog te hebben gelezen. De chef-kok denkt bovendien dat mensen zo'n blog leuk vinden omdat het vak van de chef-kok volop in de aandacht staat. "Het werd tijd dat ons beroep wat meer glamour kreeg. Met een weblog kunnen we het restaurant ook een gezicht geven", aldus Kokmeijer.
Twitter
Daarnaast zijn steeds meer chef-koks op Twitter aanwezig, zoals bijvoorbeeld Robert Kranenborg, Niven Kunz, Marcel de Leeuw, Sergio Herman (heeft echter nog nooit wat getwitterd), Imko Binnerts, Francois Geurds, Erik Hermans, Geert-Jan Vaartjes en Martijn Mastenbroek.
Maar ook koksorganisaties zoals Kokswereld, het Koksforum, Chefs Online.tv en Alliance Gastronomique zijn aanwezig op de berichtendienst.
Horeca Entree zit trouwens ook op Twitter.
Geheimen
Ten slotte komt binnenkort een website online waarop diverse topkoks hun geheimen prijsgeven (met instructiefilmpjes). Daar zijn dan ook al de benodigde ingrediënten te bestellen. De website gaat 30 november online.
Bent u chef-kok en ook actief op een blog, Twitter of elders? Laat het ons weten.
Meld u ook eens aan voor onze nieuwsbrief.

