Branchenieuws

'Grote brouwers doen de kleine steeds meer na'

Hoewel er in Nederland steeds minder pils wordt gedronken, floreren de innovatieve, ambachtelijke brouwerijen met prijzig, extreem, ontoegankelijk en moeilijk te verkrijgen speciaalbier. Riek Kempen van Bier & Co: "De consument is steeds meer op zoek naar kleine, ambachtelijke producten".


Bestelden veel slijterijen vroeger naast pils witbier of abdijbier, daar is nu ook veel meer vraag naar Indian Pale-ales, weizenbieren, trappistenbieren, dubbels en tripels. En dus gaan ook de grote brouwerijen de meest uiteenlopende biertypen aanbieden om het succes van de kleine brouwerijen te evenaren.

Nederlandse ambachtelijke brouwerijen treden volgens Kempen pas sinds een jaar of vijf op de voorgrond met bierfestivals en andere activiteiten.

Interessant bier
Hoewel de kwaliteit van de gemiddelde ambachtelijk brouwerij niet altijd constant is, is er een kleine groep die de kar trekt en interessant bier maakt. Dat zijn de vernieuwende brouwerijen die niet bang zijn om onbekende biertypes in de markt te zetten en andere ingrediënten te gebruiken.

Bijvoorbeeld op hout gelagerde bieren, op turf gestookte mout of mout van biologische spelt.

Bron: Sprout, via RetailActueel.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine.