Als er niet snel horecaondernemers zijn die zich vestigen aan de Grote Markt in Breda, dreigt het daar een stille boel te worden. Daarvoor vreest horecaondernemer Laurens Meyer. "De loop raakt er daardoor uit. Dat kan helemaal verkeerd gaan."
"Zeker in de winter, als je ziet dat de horeca ook pas ’s avonds open gaat omdat het overdag nauwelijks rendabel is zonder terrassen", aldus Meyer tegen Breda Vandaag.
Drie Gezusters
In de vijf leegstaande panden aan de Grote Markt zou in elk geval een aantal winkels zich moeten vestigen. "Als ik een gouden winkelformule zou weten voor het pand van de Drie Gezusters, dan zou ik daar meteen mee beginnen. Maar ik heb die formule niet."
Blijven de winkels weg, dan dreigt zeker in de winter hetzelfde scenario als met de Haven. "Dat is nu ook een dode boel, doodzonde. En zo was het ook met de Havermarkt, totdat we daar met Bruxelles en de Corenmaet daghoreca hebben gevestigd."
Mengfunctie
De mengfunctie is heel belangrijk, stelt Meyer. Daarin zou een de gemeente een rol kunnen spelen. "Natuurlijk is er wel eens overleg, maar dat leidt tot niks. Kijk naar de wijziging van de sluitingstijden. Geen horecaondernemer was voor, het gebeurt toch."
"Nu ook weer bij de koopzondagen. Sinds de invoering van het dualisme lijkt de politiek alleen maar te gaan over het scoren van politieke punten. Je weet niet waar je aan toe bent als ondernemer."
Bron: Breda Vandaag.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine

