Branchenieuws

Hans van Wolde ambassadeur van The fruit lab

Chef-kok Hans van Wolde van sterrenrestaurant Beluga in Maastricht maakte op de Horecava 2009 in de Amsterdam RAI bekend dat hij ambassadeur wordt voor de sappen van The fruit lab.

In zijn rol als smaakmeester beoordeelt de chef-kok de sappen kritisch. "Het was voor mij een openbaring om eindelijk weer pure smaken van sap te proeven; gevoel van echt fruit, geen toegevoegde producten, reuk in balans tussen zuur en zoet, en smaak in overvloed met een mengeling van bitter en fris.

Mannelijk en vrouwelijk
"Deze sappen benaderen mijn mannelijke en vrouwelijke smaak ineen. Het was voor mij daarom ook geen moeilijke beslissing om mij te verbinden met dit product én het naar Maastricht te halen. We hebben bij Beluga bijna vijfhonderd soorten wijn op de kaart staan, waarom dan niet vijf bijzondere, verse fruitsappen met échte smaken?"
 
Eigen nummers
The fruit lab introduceert dit jaar een nieuwe fles waarin de smaak nog meer centraal staat. Op de nieuwe fles geven nummers gestalte aan de unieke fruit- en smaakcombinaties van The fruit lab; iedere smaak heeft een eigen nummer. Bij elke oogst kan de smaak anders zijn.

Smaakcode

The fruit lab geeft een smaakcode tussen de één en negen voor de intensiteit van zoet, zuur en bitter. Bij de nieuwe oogst van het fruit wordt het label aangepast. "We verwachten dat de nummers gaan leven en dat mensen op den duur bijvoorbeeld ‘een 573-tje’ bestellen", aldus Hanneke Mulder van the fruit lab.

Verkrijgbaarheid
The fruit lab is verkrijgbaar in vijf verse sappen en twee verse smoothies. De sappen (en smoothies) zijn verkrijgbaar bij C’est du pain en De Brooodzaak op de NS-stations, in de grote bedrijfs- en schoolcateringlocaties, Airport Rotterdam en diverse lunchrooms en restaurants.

Meer informatie: www.thefruitlab.nl.