Cees Helder heeft zich als culinair coach aan het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam verbonden.
Het vernieuwde Wereldmuseum opent medio november na een uitgebreide renovatie en verbouwing. Naast expositieruimtes met wisseltentoonstellingen biedt het museum een theater, reisbureau, museumwinkel en heeft het een balzaal, salon, museumcafé en restaurant.
Museumthema
In al deze museumfacetten staat het thema van de wisseltentoonstelling centraal en dat geldt ook voor de gerechten in het restaurant. Verder zal Helder het museum adviseren over de keuze van producten en meewerken aan de ontwikkeling van de gerechten.
Logistiek
Bovendien zal zijn kennis worden ingezet om de logistiek voor zowel het restaurant (honderd couverts) als de balzaal (driehonderd couverts), die te huur is voor zakelijke en particuliere partijen, zo optimaal mogelijk te organiseren.
De winst van het restaurant worden ingezet voor de realisatie van de tentoonstellingen.
Parkheuvel
Helder werd bekend doordat zijn Parkheuvel als eerste restaurant in Nederland met drie Michelinsterren werd bekroond.

