Restaurant Het Bergpaviljoen in Amersfoort is vrijdag 14 mei tot winnaar gekozen van de Proef Amersfoort Trofee 2010.
Proef Amersfoort is een culinair evenement waarop twintig restaurants hun bijzondere, culinaire hoogstandjes presenteren. De trofee gaat naar de deelnemer die zich het beste profileert op het evenement.
De jury
De jury bestond uit voorzitter Karel van de Graaf, Cas Spijkers en Peter Klosse. De deelnemers werden beoordeeld op hun culinaire prestatie, de presentatie van het bedrijf en de bediening.
Het Bergpaviljoen
De kwaliteit, de bediening, ambiance en presentatie van de gerechten van Het Bergpaviljoen waren volgens de jury dit jaar de Proef Amersfoort Trofee meer dan waard. Het Bergpaviljoen werd daarnaast geprezen om de jarenlange hoge culinaire prestaties - zij deed voor de tiende keer mee aan Proef Amersfoort.
Runner-up
Runner-up werd 'Culinarist Ruud Jansen' uit Hoevelaken. Bij de jury viel Jansens Beefburger geroosterd in de Big Green Egg zeer in de smaak; ook de opvallende presentatie kreeg een pluim.
Jansen deed al vaker mee aan Proef Amersfoort als chef voor diverse restaurants, maar dit jaar voor het eerst als 'Culinarist Ruud Jansen'.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

