Branchenieuws

Het Jachthuis wint Hanos Haringmaster 2010

Souschef Bjorn Massop van restaurant Het Jachthuis uit Hoog Soeren heeft de Hanos Haringmaster gewonnen. In totaal streden zestien chefs om de titel.
 

De wedstrijd vond woensdag 9 juni plaats tijdens de Haringdag bij de Amsterdamse Hanos-vestiging. In deze wedstrijd gaat het om wie het lekkerste gerecht met haring maakt.

Winnaar
Massops creatie bestond uit Hollandse Nieuwe met schuimpjes van cornichons, daarbij gekookte ratte-aardappel, groentecrème, dillekruim en een aardappelkrokant gevuld met verse dille, cornichon en sjalot.

De jury sprak van een ‘klassiek haringgerecht met prachtige technieken erin verwerkt waarin echt alle details van het gerecht heerlijk op smaak waren gemaakt’.

De eerste prijs bestond uit een waardecheque van vijfhonderd euro- en een ter plekke geschilderd doek.

Runner-ups
De tweede prijs was voor Wilco Tensen van Bospaviljoen de Rheezerbelten in Hardenberg en de derde voor Tso Min Cheng van Red Chilli in Nieuwe Niedorp. Vorig jaar sleepte Marco van Lohuizen, chef de partie van Restaurant De Leest, de prijs in de wacht.

De jury
De jury bestond uit Stefan van Sprang (chef-kok en eigenaar van Restaurant Aan de Poel uit Amstelveen), Joost van Roosmalen (hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier, Pâtisserie & Desserts en KoksKoerier) en Jaap Koning (haringspecialist en vicevoorzitter van het VNV Vereniging voor Nederlandse Visdetailhandel).

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.