In Almere opent dinsdag 16 juni Restaurant Het Veerhuys. De zaak streeft naar een hoog culinair (sterren)niveau.
De twee ondernemers Rob Pot en Thijs Rijsbergen wilden af van het idee dat er in Flevoland - en dan met name in Almere - sprake zou zijn van culinaire armoede. Dat idee kregen zij namelijk door landelijke publicaties in dag- en vakbladen.
Streven
Pot en Rijsbergen gaan met Het Veerhuys voor de absolute top en willen alles uit de kast halen, tegen betaalbare prijzen. Niet alleen in gerechten, maar vooral ook qua gastvrijheid.
Rijsbergen: "wij gaan voor de ultieme totaalbeleving bij onze gasten met exquise gerechten, wijnen en vooral een sublieme service. Pas als iedereen een onvergetelijke ervaring heeft gehad, zijn wij tevreden."
Koks
Voor de zaak zijn daarom de volgende koks aangetrokken: Bobby Rust (sous-chef van De Librije), Dennis Huwaë jr. (sous-chef bij Ciel Bleu), Martin Ruisaard (chef de partie bij Amarone) en Sjors Hamers (chef de rang bij Ciel Bleu).
Almere’s burgemeester Annemarie Jorritsma sprak al – verwijzend naar het team dat in Het Veerhuys aan de slag gaat – over "de ontwikkeling van een sterrenrestaurant in Almere".
Functies
Pot en Rijsbergen ontwikkelden beide al goedlopende zaken buiten de horeca. Pots rol binnen Het Veerhuys is die van adviseur, terwijl Rijsbergen als zakelijk leider en gastheer de zaak in goede banen gaat leiden.

