Chef Franz Conde van het Hilton Amsterdam heeft de Europese Chef of Champions-finale van Hilton Worldwide gewonnen.
Conde (afbeelding) is werkzaam bij restaurant Roberto's. Hij won met zijn voorgerecht bestaande uit kort gesmoorde kabeljauwfilet in 'acqua pazza'-bouillon met pikante worst. De chef nam het op tegen Durmuş Şen van Hilton Istanbul en Sebastian Krebs van Hilton Basel.
Şen werd tweede, Krebs derde.
Wedstrijd
De culinaire wedstrijd is een initiatief van de Europese Food & Beverage-divisie van Hilton Worldwide en is mogelijk gemaakt door de samenwerking met het Vodafone McLaren Mercedes-team.
De finale werd gehouden in het McLaren Technology Center in het Britse Woking.
Beoordeling
De gerechten werden beoordeeld op kwaliteit, smaak en presentatie. Ook moesten de chefs rekening houden met de speciale voedingseisen, zodat de coureurs en hun teams maximaal kunnen presteren.
Om de drukte van catering tijdens een Formule 1-race na te bootsen moesten alle gerechten binnen 3 uur bereid zijn en binnen 10 minuten na bestelling geserveerd worden.
De jury
De jury bestond allereerst uit voorzitter Roberto Giudici, Europees Culinary Operations Director van Hilton Worldwide. De andere leden waren William Sitwell (redacteur Waitrose Food Illustrated), Katherine Alano (redacteur The Caterer and Hotelkeeper), James Allen (Leading F1TM-journalist en blogschrijver) en Lyndy Redding (directeur Absolute Taste, het Catering and Events-gedeelte van de McLaren Group).
Ook Jenson Button, Vodafone McLaren Mercedes-coureur, bekeek eerder al alle menu’s van de finalisten. Dit deed hij een week voor de Britse Grand Prix.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

