Cubin, het wegwerpafvalbakje voor de horeca, heeft de Haagse Rabobank Studenten Innovatieprijs 2010 gewonnen. Nu er door het rookverbod (vaak) geen asbakken meer staan op tafels, kan klein afval zoals kauwgom, theezakje of suikerzakje in de Cubin worden gedeponeerd.
De Cubin is een ontwerp van Rens Boerendonk en Jos Verheggen, studenten Human Technology aan de Haagse Hogeschool.
Snelheid
"Je kunt de Cubin in één handeling uitvouwen, waarna deze eenvoudig te gebruiken is. In de horeca gaat alles om snelheid", aldus Rens Boerendonk. Het product is lekdicht en kan na gebruik zo de prullenbak in.
Ook heeft de Cubin advertentiemogelijkheden.
Prototype
De prototypes zijn in de horeca getest op functioneel gebruik, afvalzicht, afvalinhoud, reclamemogelijkheden en doeltreffendheid. Boerendonk en Verheggen hopen eind maart de productie van de Cubin te kunnen starten.
Partners
Vouwkartonnage RemmertDekker is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Cubin. Ook is er technische ondersteuning vanuit Dynaplak.
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Twitter-account Proost! Magazine & Horeca Entree.

