Branchenieuws

Horeca gaat met meer vertrouwen 2011 in

Horecaondernemers kijken met iets meer vertrouwen naar wat het jaar zal brengen dan aan het begin van 2009 het geval was. Veel ondernemers denken dat ze door te innoveren de resultaten kunnen verbeteren. Dat blijkt uit een onderzoek dat is gehouden in aanloop naar de Horecava.


Het onderzoek werd twee jaar geleden ook gehouden. Van de ondernemers geeft zestig procent aan dit jaar veel of zelfs zeer veel vertrouwen te hebben in de resultaten van het eigen bedrijf in 2011, tegen 53 procent in 2009.

Innovaties
Veertig procent van de ondernemers denkt dat de resultaten dankzij innovaties kunnen worden opgekrikt, de helft denkt dat dit misschien het geval is. Twee jaar geleden meende nog 27 procent met zekerheid dat vernieuwingen tot betere resultaten leiden.

De meeste horecabazen denken dan aan een nieuw interieur of een andere aankleding van de zaak, 36 procent denkt dat ander eten en drinken meer oplevert en net iets minder dan een derde meent dat de dienstverlening het verschil kan maken.

Bron: NUzakelijk.


Hyves-account
Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine