Branchenieuws

Horeca investeert in duurzaamheid

Veel horecaondernemers investeren dit jaar in een duurzame onderneming, ondanks de economische omstandigheden. Zo geeft ruim negentig procent aan in 2010 te investeren in duurzaamheid, waarbij de helft van alle respondenten aangeeft dit zelfs meer dan in 2009 te doen.

 

Dat blijkt uit het onderzoek dat de vakbeurs Horecava heeft gehouden onder ruim 1600 horecaondernemers. Meer dan de helft van de respondenten (57 procent) geeft dan ook aan in de meeste gevallen binnen zijn bedrijf rekening te houden met duurzaamheid, slechts 1 procent geeft aan dit nooit te doen.

Aandachtspunten
80 procent van de ondernemers richt zich met duurzaamheid op het energieverbruik, 54 procent noemt het gebruik van duurzame ingrediënten en het gevoerde assortiment, 50 procent zegt hiermee rekening te houden in het productieproces/bedrijfsvoering en 38 procent bij het kiezen van materialen bij de inrichting.

Economische crisis

De helft van de ondernemers zegt dat de economische crisis niet van invloed is op de investeringen in duurzaamheid. Slechts een kwart stelt investeringen uit.

15 procent geeft aan juist nu meer te investeren omdat het past bij deze tijd. Gevraagd naar de geplande investeringen geeft 49 procent aan meer te investeren dan in 2009 en 40 procent hetzelfde. Slechts 5 procent investeert minder of helemaal niet.

Horecava
Het onderzoek onder 1600 horecaondernemers loopt vooruit op de Horecava, volgende week in de Amsterdam RAI. Ook daar staat duurzaamheid hoog op de agenda. Zo is er de lancering van de campagne duurzame vis op de kaart, de verkiezing van het duurzaamste fastservicebedrijf en duurzame nominaties voor de Horecava Innovation Award.

Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.