Op de Biovak 2010 - op woensdag 20 en donderdag 21 januari 2010 in Zwolle - is extra veel aandacht voor de toenemende kansen voor regionale producten binnen de horeca. De Biovak is daarmee nu ook een vakbeurs voor horecaondernemers en instellingskoks.
Op het Streekplein komen de uiteenlopende markten voor het biologische product uit de regio aan bod in een groot aantal workshops. In de workshop 'Kok zoekt boer' leren deelnemers meer over wat er komt kijken bij de samenwerking tussen biologische producenten en restaurants of instellingskeukens.
Jonathan Karpathios van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp en de Haarlemmermeerse boeren Franke van der Laan en Pieter-Jan Mesman delen hun ervaringen en gaan in op de succesfactoren en knelpunten op BioVak 2010.
Verkoopconcepten
Een andere workshop is gericht op het belang van topkwaliteit en uitgekiende verkoopconcepten voor een geslaagde 'vermarkting' van ambachtelijke biologische kazen. Deze workshop wordt gecompleteerd met een ter plekke gehouden professionele kaaskeuring.
Weer andere workshops richten zich op de randvoorwaarden voor een geslaagde, directe verkoop van regionale producten via boerderijwinkels, boerenmarkten en webwinkels.
Kookdemonstraties
Beide dagen zijn er ook doorlopend proeverijen en kookdemonstraties door koks met een warm hart voor biologisch, zoals Caspar Bürgi (foto) en Eric van Veluwen.
Daarnaast heeft het Streekplein zijn ‘Kookpunt’, een ontmoetingsplek voor horecaondernemers, producenten, beleidsmakers en journalisten.
Samenwerking
Het proefplein Streekproducten wordt mede mogelijk gemaakt door de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Biologica en is een samenwerking van Van Eigen Erf, SPN, St. Vriendelijke Keukens, CBLF en Land & Co.
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

