Branchenieuws

Horeca krijgt subsidie voor innovatie

Horecaondernemers kunnen binnenkort innovatievouchers aanvragen. Met zo'n voucher van 2.500 of 7.500 euro kunnen ondernemers kennis bij universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen aanwenden voor vernieuwing van eigen producten, (werk)proces of diensten.

 

De innovatievouchers zijn een idee van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Voor de aftrap van het project overhandigde staatssecretaris Frank Heemskerk van EZ gisteren het boekje 'Vooruit met Innovatievouchers. Kansen voor toeristisch-recreatieve ondernemers' aan Ruud Vismans.

Vismans is voorzitter van de commissie Innovatie van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en sinds 1 januari voorzitter van de KHN-sector Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur. Ook is hij eigenaar van het innovatieve bedrijf The Beach in Aalsmeer.

E-tray
"Ondernemers kunnen met de innovatievouchers gebruik maken van de aanwezige kennis om hun bedrijf nog aantrekkelijker te maken", benadrukte Heemskerk. Vismans overhandigde daarop een exemplaar van de E-tray aan de staatssecretaris. Dit ergonomische dienblad is ontwikkeld met behulp van een innovatievoucher en wordt volgende week gelanceerd op de Horecava.

Vismans nodigde vervolgens de staatsecretaris uit een keer in zijn bedrijf te komen kijken.

Andere aanwezigen waren Theo Ruijs (voorzitter van het platform Toerisme en Recreatie), Lodewijk van der Grinten (KHN-directeur) en Piet van Staalduinen (algemeen directeur van innovatiebedrijf Syntens, onderdeel van EZ).

Samen op pad
Van der Grinten: "Wij zijn erg blij met de samenwerking. Zo gaan onze consulenten en adviseurs van Syntens met elkaar op pad om kennis en ervaring te delen. Wij waarderen zeer dat EZ met mensen en middelen investeert in vernieuwing van de sectoren horeca en toerisme."

Aanvragen

Ondernemers kunnen de innovatievouchers binnenkort aanvragen via www.senternovem.nl/innovatievouchers. Ondernemers kunnen terecht bij ruim 200 kennisinstellingen. Voor de regeling is 30 miljoen euro beschikbaar.


Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.