Branchenieuws

Horeca MSC Cruises hoog beoordeeld

De kwaliteit van de restaurants en wellnessfaciliteiten aan boord van schepen van MSC Cruises zijn uitzonderlijk goed beoordeeld.

MSC Cruises is door de samensteller van de Berlitz Complete Guide to Cruising en Cruise ships namelijk beloond met de hoogste score. Scheepsgoeroe Douglas Ward, auteur van de gids, heeft in de jubileumeditie louter positieve woorden over voor de schepen van MSC Cruises.

Slow food
Eén van de onderdelen die special aandacht krijgt in de gids, is de introductie van het zogenaamde Italiaanse slow-foodconcept. Restaurants aan boord van de schepen van de rederij werken alleen met de kwalitatief beste ingrediënten die voor handen zijn.

Ward: "MSC Cruises werkt met ingrediënten van uitstekende kwaliteit, bijna alle afkomstig uit Europa. Beter dan de ingrediënten die door andere grote cruiserederijen gebruikt worden. Met het slow-foodconcept worden op verfrissende wijze de Italiaanse keuken en wijnen voorgeschoteld. Het pizzadeeg wordt bovendien aan boord gemaakt en de risotto is uitgegroeid tot één van de bekendste smaakmakers van MSC."

Wellness

Een ander onderdeel dat wordt belicht in de gids is MSC Aurea Spa aan boord van de MSC Fantasia. Deze werd, wereldwijd, bestempeld tot één van de tien beste spa's aan boord van een schip.

Andere punten

Andere punten die hoog scoorden zijn dat de schepen van MSC Cruises het schoonst en milieuvriendelijkst zijn van de grote cruiserederijen, het interieur dat gestoeld is op Italiaanse en minimalistische invloeden en een eclectische collectie van kleuren kent, het gebruik van echt hout en marmer, de vele winkelgelegenheden en de geschiktheid voor volwassen stellen, alleenstaanden én families met kinderen.

Gids en auteur
De Berlitz Complete Guide to Cruising en Cruise ships wordt gezien als de meest vooraanstaande referentiegids voor zowel passagiers als de reisindustrie. In de editie van het jaar 2010 worden 271 schepen, verdeeld over 75 cruiserederijen, behandeld.

Auteur Ward beschrijft zichzelf 'als de meest gevreesde criticaster in de industrie'. Hij bracht al meer dan vijfduizend dagen door op zee en bezocht meer dan negenhonderd cruisereizen.

--
Nieuwsbrief
Horeca Entree.

Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.