Bijna 60 procent van de horecaondernemers vindt dat prima te werken valt met werknemers van generatie Y. Het gros van stelt echter wel voorwaarden als verantwoordelijkheid geven. De 'tegenstanders' vinden onder andere dat generatie Y te veel met de mobiel in de weer is.
Dat blijkt uit de poll op Horeca Entree naar aanleiding van de discussie tussen Schnitzel en Ossenhaas in Horeca Entree 07/08. Volgens laatstgenoemde valt met werknemers uit de generatie Y geen land te bezeilen.
Schnitzel adviseert hem juist gebruik te maken van de eigenschappen van werknemers uit de generatie Y. Lees eventueel de discussie (gratis inlog vereist).
Verantwoordelijkheid
Dat zegt ook bijna de helft van de horecaondernemers. Op de stelling 'Met werknemers uit de generatie Y is geen land te bezeilen' antwoordde 57 procent ontkennend. 28 procent gaf als voorwaarde: 'Als je ze verantwoordelijkheid geeft, zijn ze heel waardevol'.
20 procent van de nee-stemmers vindt generatie Y goed te doen zolang grenzen worden aangegeven. 9 procent ten slotte noemt niet echt voorwaarden, maar zegt dat generatie Y juist heel flexibel is en veel tegelijk kan.
Ja-stemmers
43 procent van de stemmers op de poll vindt het juist niet zo prettig werken met personeel uit de generatie Y. Het gros (23 procent) vindt dat deze mensen geen manieren hebben en de hele tijd met hun mobiel in de weer zijn.
11 procent vindt dat deze werknemers niet doen wat ze wordt gezegd en dat ze alles zelf willen bepalen. Ten slotte vindt 10 procent dat ze niet hard willen en kunnen werken.

