Horecabroers Marcel en Eric Swaghoven ontvingen zondag 21 juni de Tour Culinair HorecaHelden Award 2009.
De eigenaren van hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo ontvingen de ereprijs omdat ze met veel passie hun vakliefde overbrengen op leerlingen en medewerkers. De award is een initiatief van het fietsende horecanetwerk Tour Culinair en SVH.
Fietstocht
De uitreiking vond plaats tijdens een lunch in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. Het peloton van Tour Culinair legde hier aan tijdens een tweedaagse fietstocht, die ieder jaar door een andere regio van Nederland voert.
HorecaHelden
Met het uitreiken van de prijs sluit de Tour Culinair aan op de campagne HorecaHelden van SVH. Deze campagne heeft als doel ondernemers bewust te maken dat zij zelf veel invloed hebben op personeelsbeleid. Door het vinden, binden en boeien van vakbekwaam horecapersoneel ontstaan meer HorecaHelden.
Ton Lenting, voorzitter van de Stichting Tour Culinair, reikte de prijs uit aan SVH Meestergastheer Marcel Swaghoven en SVH Meesterkok Eric Swaghoven.
Verheugd
Marcel en Eric Swaghoven leiden sinds 1998 het aan de Maas gelegen familiebedrijf Valuas. Ze tonen zich zeer verheugd over de toekenning van de Tour Culinair HorecaHelden Award.
"Wij hebben in die 16 jaar al ruim 150 leerlingen van diverse horecascholen opgeleid. Bovendien investeren we continu in het trainen van onze medewerkers. Het overbrengen van onze passie voor het ambacht op jonge mensen zien we als onze plicht. Deze jonge mensen zijn de toekomst."
Award
De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een cheque van duizend euro die de broers mogen besteden aan een training en/of opleiding voor hun bedrijf.

