Branchenieuws

Horecaprijzen harder gestegen dan inflatie

De horeca kende in de afgelopen drie jaar een prijsstijging van elf procent. Dit tegenover een stijging van 24 procent in bedrijfskantines. Ter vergelijking: de inflatie over deze periode (mei 2007-mei 2010) bedroeg vijf procent.


Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Restaurants waren in mei 2010 bijna twee procent duurder dan in mei 2009. Voor een fastfood- of afhaalmaaltijd betaalde de consument ook ongeveer twee procent meer. Bij café’s lagen de prijzen drie procent hoger.

Boterhammen
De prijzen in bedrijfskantines stegen in dezelfde periode met bijna zeven procent, terwijl de inflatie één procent was. Consumenten konden hun boterhammen dan ook beter thuis smeren: de prijs van voeding uit de winkel was in mei 2010 zelfs iets lager dan in mei 2009. 
 


Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook
onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.
Twitter-account Proost!
Magazine
Horeca
Entree
.