Horecastudenten van ROC A12 in Ede beginnen vanaf vandaag in hun eigen leerrestaurant Rond Twaalf.
Het gaat om studenten van de horecaopleidingen Kok, Medewerker Bediening, Manager Ondernemer, Horeca Assistent en Leidinggevende Keuken. De studenten hebben ook meegedacht over de inrichting van het restaurant en de keuken, de aankleding en de menu's.
Alle facetten
Docent Ruud Odijk: "Kennis kan niet alleen worden opgedaan door te leren, maar vooral door te doen. Alle facetten komen dan ook aan bod; van koken en serveren tot gasten welkom heten en hygiëne. Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan normen en waarden, warenkennis en beleving."
Brede doelgroep
Het restaurant wordt per 1 december geopend voor gasten op maandag, dinsdag en vrijdag tussen 11.30 en 13.30 uur. Er is dan plek voor dertig gasten. "Wij richten ons met het restaurant op een brede doelgroep; zo verwachten wij bijvoorbeeld senioren uit de omgeving, omwonenden en werknemers van omliggende bedrijven en scholen", aldus docent Ludi Rasing.
Geen winst
Het driegangenlunchmenu wisselt elke week en kan worden genuttigd voor 7,50 euro (exclusief drankjes). Rasing: "Hierbij wil ik expliciet benadrukken dat wij niet de intentie hebben om winst te draaien, wij dekken hiermee alleen de gemaakte kosten".
Bron: Scherpenzeelse Krant.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

