De eerstvolgende Horecava is alweer voor vijftig procent volgeboekt door bijna tweehonderd exposanten. Dit drie maanden na de vorige editie. Vooral grote merken en bedrijven met relatief grotere stands hebben zich van een plek verzekerd.
Zo heeft Deli XL weer het Holland Restaurant geclaimd en heeft Unilever Foodsolutions voorlopig, net als in 2010, de grootste stand op de beursvloer. Andere grote merken die zich hebben ingeschreven zijn bijvoorbeeld Rational, WMF, Duni, Van Duijnen, Carpigiani, Royaan, VHC Jongens, Huuskes, Verstegen, Illy en Ad van Geloven.
Trend
Joke van der Wijngaart, beursmanager Horecava: "We zien dat bij onze exposanten de trend van vorig jaar wordt doorgezet. Ondanks een nog moeizaam economisch horecaklimaat, vinden bedrijven het belangrijk persoonlijk contact te houden met de markt."
"Vooral de grotere bedrijven kiezen daarbij liever voor één presentatie van formaat dan voor een versnipperde aanpak. Wij zien dit nu terug in de inschrijvingen van vooral de grotere bedrijven."
Het eerste overzicht van alle exposanten staat op de website van de horecavakbeurs.
Resultaat 2010
Een belangrijke oorzaak voor de populariteit van Horecava, aldus de organisatie, zijn de resultaten van de vorige editie. Daaruit blijkt dat negentig procent van de exposanten zijn beursdoelstelling heeft behaald.
Uit onderzoek blijkt dat ook bezoekers enthousiast zijn: negen op de tien bezoekers beveelt de Horecava aan.
Themawerelden
De waardering voor de themawerelden op Horecava zorgt voor continuering van deze opzet. Zo staan ook in 2011 de volgende themawerelden op het programma: MARKT voor restaurants en koks, HOTEL voor hoteliers, NACHTLEVEN voor café’s, bars en discotheken, FASTSERVICE voor fastfood- en andere fastservice-concepten en BUITEN voor het terras.
Voor alle werelden is een redactionele formule in de maak. Op NACHTLEVEN bevindt zich ook het succesvolle concept Proeven met Proost!.
Horecava 2011 vindt plaats van maandag 10 tot en met donderdag 13 januari 2011 in Amsterdam RAI.
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree.

