Branchenieuws

Horecawerf Amsterdam houdt open dag

De Horecawerf in Amsterdam bestaat vijftien jaar. Op dinsdag 23 maart wordt dit derde lustrum gevierd met een feestelijke open dag. In de showroom van drieduizend vierkante meter worden de bezoekers dan middels een noviteitenroute langs de nieuwste horecatrends en innovaties geloodst.


De zestien partners van de Horecawerf zijn elk gespecialiseerd in een ander segment van de horeca: interieur, apparatuur & techniek, eten & drinken, automatisering & communicatie. Met deze indeling hoopt de Horecawerf het one-stop-shop-karakter nog beter uit te dragen.

Terrastrends
Buiten op de kade aan het IJ staan dan diverse terrasopstellingen volgens de zomertrends van 2010. Horecaondernemers kunnen hier tevens door ontwerpers van Satelliet Meubelen hun eigen terras laten ontwerpen.

Cabaretier

Acteur en cabaretier Peter Faber geeft een luchtig accent aan de open dag. Hij gaat op zijn eigen 'vrije' wijze in op het begrip horeca en hospitality. Daarnaast zijn er doorlopend presentaties en proeverijen met medewerking van onder andere Wedstrijdkoks Team Amsterdam, Reypenaer Kaas, Diageo, Carl Siegert brood, De Bieroloog, Koppert Cress en De Kweker.

Ook worden er speciale workshops gehouden van ondermeer Vis & Seizoen van versvishandel Jan van As en Food Inspiration. Aan deze workshops kunnen maximaal veertig personen deelnemen. Reserveren is dan ook noodzakelijk.

Horecawerf Senses

Ter gelegenheid van het derde lustrum van Horecawerf is de huisstijl aangepast, is een vernieuwde website gelanceerd en geven de zestien partners de eerste editie uit van het eigen magazine Horecawerf Senses.

In dit magazine wordt de lezer ondermeer een blik in de verre toekomst gegund in het kader van de actuele lobby om de Olympische Spelen van 2028 naar Amsterdam te halen. In een speciaal ontwerp van het Holland Horeca House 2028 laten de partners van de Horecawerf zien hoe omvangrijk de projecten zijn die zij gezamenlijk kunnen realiseren.

Tijdens de open dag is dit project ook op groot formaat te zien in de ontvangsthal.

Praktisch
De open dag is alleen voor horecaprofessionals toegankelijk. Bezoekers kunnen zich inschrijven via de website (ook voor de workshops), waar ook het dagprogramma en een routebeschrijving te vinden os. Meer informatie kan ook telefonisch verkregen worden via 020 - 631 54 77.


Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

Twitter-account Proost! Magazine & Horeca Entree.