Branchenieuws

Hulp bij tegengaan voedselverspilling horeca

Een nieuw model helpt horecaondernemers voedselverspilling tegen te gaan. Jaarlijks wordt er in de horeca namelijk 51.000 ton voedsel verspild.

Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Voedselverspilling vindt zowel plaats in de keuken als bij de gast. Het model geeft voor verschillende stappen in de bedrijfsvoering aan welke activiteiten een horecaondernemer kan doen om voedselverspilling te verminderen.

Per activiteit is bovendien een inschatting gemaakt van de inspanningen die noodzakelijk zijn en het resultaat dat bereikt wordt.

Praktijkvoorbeelden
"Een groeiende groep horecaondernemers is zich bewust van het onderwerp voedselverspilling en zet zich proactief in om zo min mogelijk voedsel weg te gooien.", aldus KHN.

"Het model is dan ook tot stand gekomen met de medewerking van een aantal van deze ondernemers die bereid waren om hun tips met collega's te delen."

Bron: KHN.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.