Joep Biemans, voorzitter van de IJstop, kreeg gisteren de Daan Blei-penning uitgereikt voor zijn inzet binnen de ambachtelijke ijsbranche.
Deze kreeg hij uit handen van Jos van Alphen, voorzitter van de sector Fastservice van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), tijdens de jubileumfeestavond van het IJscentrum.
Daan Blei-penning
De Daan Blei-penning wordt uitgereikt aan personen die gewaardeerd worden voor hun grote verdiensten binnen de sector. De penning is ter nagedachtenis aan oud-sectorbestuurder Daan Blei. Onder zijn leiding groeide de ambachtelijke ijsbranche uit tot een volwassen sector.
Deze penning is destijds, bijna tien jaar geleden, door IJsfrica in het leven geroepen om personen te eren die zich voor een langere periode achtereen belangeloos hebben ingezet voor de ambachtelijk ijsbereiders. Dit met nadruk op het onderwijs en de opleidingen voor de ijssector in het bijzonder.
Joep Biemans
Van Alphen: "Joep Biemans draait al heel wat jaren mee in deze sector, is niet de makkelijkste, heeft een behoorlijke eigen mening, weet wat er speelt in onze sector en is op theoretisch gebied bijna niet te verslaan als het over ijs gaat. Kortom: iemand die vaak zijn kop gestoten heeft maar altijd met zijn eigen(wijze) visie de ijssector vooruit heeft geholpen."
"Joep Biemans heeft in al die jaren vele examens gecontroleerd. Mede dankzij zijn inzet is de theorie voor de opleiding ijsbereider op een hoger plan gebracht. Hij is de man die altijd maar bezig is ervoor te zorgen dat ons ambacht in ere wordt gehouden en er ieder jaar weer ambachtelijke ijsbereiders van school komen waar we trots op kunnen zijn".
IJstop
IJstop is de vereniging van Meesterijsbereiders. De feestavond werd gehouden ter afsluiting van de IJsvakwedstrijden, ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van het IJscentrum.
--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

