Branchenieuws

Inbev Food4Food compenseert maaltijden

Vandaag is officieel het unieke, maatschappelijke project InBev Food4Food gelanceerd in het Zalmhuis in Rotterdam.

Horecagasten kunnen middels het project op bijzondere wijze maaltijden voor de armste kinderen in Derde Wereldlanden compenseren. Hugo Borst en Sander de Kramer hebben vandaag de eerste maaltijden verzorgd. Via de InBev Food4Food strippenkaart kunnen horecagasten hun niet opgegeten maaltijd recyclen voor maaltijden voor de armste kinderen in Sierra Leone en Cambodja. Elke strip is 25 eurocent waard en wordt via Sunday Foundation en Stop Kindermisbruik rechtsreeks omgezet in een nieuwe verse maaltijd.


Sander Verschuren van Rotterdam Helpt De Wereld is bedenker en initiatiefnemer van deze ludieke actie waarbij bierbrouwer InBev Nederland haar horecanetwerk aanbiedt. Verschuren: “Veel horecagasten zijn zich er niet zo van bewust, maar als je in een restaurant gewerkt hebt, kun je er niet omheen dat er ontzettend veel voedsel weggegooid wordt. Zonde toch. Zeker als je bedenkt dat er genoeg mensen op de wereld zijn die te weinig eten hebben. Met InBev Food4Food verwachten we maandelijks zo'n vijfduizend euro op te kunnen halen.”


Ren?ergmans, InBev Nederland: “Wij ondersteunen dit project graag omdat het voor alle betrokkenen een mooi initiatief is. Allereerst natuurlijk voor het voedseltekort in Sierra Leone en Cambodja, maar ook de mogelijkheid voor InBev en haar horecarelaties om deel te nemen aan een initiatief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en een stukje bewustwording bij de consument.”