Simone en Pim Ansink, eigenaren van restaurant het Heimwee in Nijmegen, openen dinsdag 7 april vlakbij het nieuwe restaurant Isabel’s bistro.
Het 'zusje van Heimwee' hanteert een ander culinair concept, maar ademt dezelfde huiselijke sfeer.
In Isabel's bistro zaten voorheen Wijmpje's bistro en sinds 2005 restaurant Schenk. De afgelopen weken is het pand, dat dateert uit 1642, van binnen grondig gerenoveerd.
Renovatie
Zo zijn de donkere muren, lambriseringen, originele houten vloeren en balkenplafonds allemaal opgefrist. Ook de intieme, zogeheten Engelenkamer boven de St. Anthonispoort met uitzicht over de Waal, onderging een facelift: vrachten met oude spullen zijn verwijderd om meer ruimte te creëren.
"Alleen die kolossale bar beneden willen we nog weghalen, maar dat komt later wel", vertelt Simone Anisnk. "Niet alles hoeft in één keer, we gaan eerst maar eens even open."
Keuken
Bij Isabel's bistro kost een voor- of nagerecht à la carte zo'n zeven à acht euro en een hoofdgerecht rond zestien euro. Er is een open keuken, opgesierd met hangende rauwe hammen, trossen tomaten en strengen knoflook. Bij Isabel's wordt gekookt met verse streekproducten, zoveel mogelijk biologisch.
Aan de tafels in het restaurant hangen wijnkoelers, zodat gasten zelf kunnen bijschenken wanneer ze willen.
Wijnkaart
De wijnkaart van Isabel's is minder uitgebreid dan die van het Heimwee, maar een speciale wijn bestellen kan altijd. "Dan halen we die gewoon even op aan de andere kant."
Vanwaar de naam Isabel's? "Als ons zoontje Luca een meisje was geweest, hadden we haar Isabel genoemd. Isabel's bistro is het zusje van Heimwee."

