Branchenieuws

Jansen wint Young Rubbens Chef Award 2009

Maarten Jansen van Damhotel Edam in Edam is de winnaar van de Young Rubbens Chef Award 2009. Deze werd uitgereikt tijdens de EFFF in Maastricht.

De andere finalisten waren Marcel Stronks van restaurant Hoog Holten in Holten, Frank Nouwen van De Kersentuin in Amsterdam en Jonathan Zandbergen van Polman’s Huis in Utrecht.

Jury
De jury bestond uit culinair journalist Ton de Zeeuw, eigenaar van De Peppelen in Schaijk Kees van den Brenk, eigenaar van Treve in Middelburg Evert van Dilst én Arturo Dalhuysen, van restaurant Valuas in Venlo. De technische jury bestond uit meesterkok Raymond Jorna.

Winnend gerecht
Jansen won met een voorgerecht van gnocchi met crème van trompet de mort en beignets van salie. Zijn hoofdgerecht was wild zwijn met mousseline van knolselderij, gemarineerde saus van zoete appel en calvados. Zijn nagerecht bestond uit een charlotte van mango met witte chocolademousse en kokoscrème anglaise.

Prijs
De jonge chef-kok won vanwege de smaak, visualisatie en afwerking. Hij won een stage in een Europees sterrenrestaurant, inclusief betaalde reis en zakgeld.

De wedstrijd voor jonge koks was georganiseerd door Euro-Toques Nederland en mede mogelijk gemaakt door Rubbens Keukentechniek.