De 25-jarige Jennifer Silvius is de nieuwe sommelier van Restaurant-Hotel De Maastol in Eijsden.
"Met haar bevlogenheid en expertise is Jennifer een bijzondere aanvulling op het 'retro'-concept van De Maastol waarbij oude normen en waarden herleven aangepast op de huidige tijdgeest", aldus een woordvoerder.
Nieuwsgierig
Silvius is bevlogen van wijn. "Ze is nieuwsgierig en ontdekt telkens nieuwe elementen in wijn. Wanneer gasten haar nieuwsgierigheid hebben overgenomen en ze hen heeft geprikkeld om eens een andere wijn te proeven, is een culinaire avond in De Maastol geslaagd voor Jennifer."
De belangstelling voor wijn ontstond jaren geleden bij haar eerste werkplek waar ze een wijnkelder hadden. Silvius: "Het mysterieuze sfeertje dat in wijnkelder hing heeft me nooit meer losgelaten".
Achtergrond
Silvius werkte eerder bij restaurant L'Atelier en het vroegere Le Sapiche in Gulpen. Ze volgde opleidingen met onderwijsonderdelen van bekende leermeesters als Peter Klosse en Frank Smulders.
Momenteel volgt ze naast haar werk een vervolgstudie bij de Wine & Spirit Education Trust waar ze de jongste Nederlandse leerling is van het opleidingsniveau Diplome Course.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

