Jeroen Robberegt, chef-kok van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is gisteren als SVH Meesterkok geïnaugureerd. De inauguratie vond plaats in Grand Hotel Karel V.
Edwin Kats (tweede van links), overgekomen uit Beiroet, reikte het diploma en bijbehorende versierselen uit. Jeroen Robberegt legde de meesterproef op 9 december 2008 succesvol af en werd daarmee de 123e SVH Meesterkok van Nederland.
Uit de kunst
SVH-directeur Bob Schut (tweede van rechts) roemde namens de commissie meesterproef SVH Meesterkok het meesterlijke niveau van Jeroen Robberegt. "Het is een echte vakman en zijn techniek is uit de kunst", aldus Schut. Kats noemde Robberegt in zijn speech niet alleen getalenteerd, maar ook nieuwsgierig en een beetje eigenwijs.
Na de versierselen uitgereikt te hebben gekregen, plantte Robberegt samen met Leo Hollman een Gouden Regen in de tuin van Grand Hotel Karel V.
Meesterproef
Drie dagdelen achtereen werd Jeroen Robberegt op 9 december 2008 als kandidaat op zijn vingers gekeken door de Plaatselijke Commissie Meesterproef. Opvallend waren de ongebruikelijke smaakpatronen, zijn techniek en de uitstekende organisatie.
Op www.horeca.nl onder werken/carrière/perspectieven/meesterschap meer informatie vinden over SVH-Meesters.

