36 procent van de Nederlandse bevolking vindt niet dat biologisch beter smaakt. En jongvolwassenen zijn nog veel kritischer.
Vijftig procent van de 16- tot 34-jarigen vindt biologische voeding namelijk niet beter smaken. Eén op de vijf (22 procent) Nederlanders vindt de smaak wel beter en een aanzienlijk deel van Nederland twijfelt (42 procent).
Dat blijkt uit de Focus on Food-onderzoeken die marktonderzoekbureau Trendbox recent uitvoerde met steekproeven onder vijfhonderd Nederlanders en zevenhonderd boodschappendoeners in de leeftijd van zestien jaar en ouder.
Vijftigplussers
Vijftigplussers zijn een stuk positiever. Slechts een kwart (27 procent) is van mening dat voeding van biologische komaf niet beter smaakt. Neutraal van opstelling is bijna de helft (47 procent) en 26 procent is zelfs van mening dat biologisch eten beter smaakt.
Voor wat betreft de smaakperceptie van biologisch bestaat er dus een duidelijk verschil tussen jongvolwassenen en vijftigplussers.
Supermarkten
Ook op de stelling 'Supermarkten zouden alleen nog maar biologisch vlees moeten verkopen, ook al is dat duurder' zijn opvallende verschillen tussen jong en ouder te zien.
Jongeren, in dit geval die van zestien tot 24 jaar, zijn veel gevoeliger voor een dergelijke maatregel: twaalf procent is het hier helemaal mee eens, terwijl maar vijf procent van de vijftigplussers op eenzelfde wijze instemt.
Bron: Trendbox.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

