Branchenieuws

Kinderen nemen restaurant Vis & Ko over

Restaurant Vis & Ko in Haarlem wordt zondag 6 juni een dagje overgenomen door kinderen. De opbrengst van deze dag gaat naar het goede doel.

Het idee voor de actie kwam van Karo, de dochter van eigenaar Imko Binnerts. Zij zal dan ook met haar klasgenoten van de Haarlemse Montessorischool het restaurant een dag overnemen.

Leiding
De overname gebeurt onder deskundige leiding van chef-kok Dennis Koopmans en gastheer-sommelier Mitchell Ligthart van Vis & Ko. Een deel van de leerlingen bereidt onder leiding van Koopmans het menu; het andere deel zorgt ervoor dat het de gasten aan niets ontbreekt.

Stop Sahel
De gedeeltelijke opbrengst van de zondag zal gaan naar 'Stop Sahel'. Dit is een project van Oxfam Novib waarbij de plaatselijke bevolking intensief terzijde wordt gestaan om woestijnvorming terug te dringen, schoon water te hebben, moestuinprojecten te ontwikkelen en de beschikbaarheid van voldoende graan te  verzorgen door opzetten van graanbanken.

Alleen de kosten van inkoop en btw worden op de opbrengst in mindering gebracht.

Kosten
Het menu bestaat uit vier gerechten, begeleid door diverse wijen. De kosten zijn 67,50 euro per persoon (inclusief prosecco bij ontvangst). Tenminste 45,00 euro van dit bedrag gaat dan naar 'Stop Sahel'.

Reserveren kan via 023 - 51 27 990 of via info@visenko.nl.
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.