De horeca zette in het derde kwartaal van 2010, na acht kwartalen van krimp, bijna één procent meer om dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Bij café’s was de toename 2,1 procent. De prijzen in café’s waren 2,6 procent hoger dan een jaar eerder, het omzetvolume was 0,5 procent lager.
Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De omzetgroei in de horecabranche is geheel toe te schrijven aan hogere prijzen. Het algehele omzetvolume kromp met één procent.
Deelsectoren
Binnen de horeca boekten hotels de hoogste omzetgroei. De omzet was 4,5 procent hoger dan een jaar eerder. Ook cafetaria’s en café’s realiseerden meer omzet in het derde kwartaal. Bij café’s was de toename van de omzet 2,1 procent.
De prijzen in café’s waren 2,6 procent hoger dan een jaar eerder, het omzetvolume was 0,5 procent lager.
Restaurants
In tegenstelling tot de overige horecabranches kampten restaurants met omzetverlies. De omzet was bijna vier procent lager dan een jaar eerder. De prijsstijging bedroeg 1,7 procent. Het omzetvolume was 5,4 procent lager.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine

