Branchenieuws

Kleinste omzetdaling in de cafésector

In het tweede kwartaal van 2010 presteerde de horeca minder slecht dan in de voorgaande vijf kwartalen. De omzet daalde met 3,1 procent in vergelijking met het tweede kwartaal van 2009. De cafésector had de kleinste omzetdaling van alle sectoren.


(Photo: Robynmac, iStockphoto)

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het omzetvolume van de gehele horecabranche daalde met 5,1 procent. De prijzen lagen gemiddeld 2,1 procent hoger dan een jaar eerder.

Sectoren
Hotels, cafetaria’s en cafés deden het in het tweede kwartaal minder slecht dan in het eerste kwartaal van 2010. Gemiddeld daalde hun omzet in het tweede kwartaal met bijna één procent in vergelijking met een jaar eerder.

Cafés
Bij de cafés daalde de omzet met 0,7 procent, tegenover 6,1 procent in het eerste kwartaal van 2010. Het omzetvolume daalde met 3,5 procent, tegenover 9,2 procent in het eerste kwartaal van 2010.

De prijzen bij de cafés stegen met 2,9 procent, tegenover 3,4 procent in het eerste kwartaal van 2010.

Restaurants
In tegenstelling tot de overige horecabranches bleef de krimp van de omzet van restaurants onveranderd groot. In vergelijking met een jaar eerder daalde de omzet met 7,7 procent. Restaurants behaalden hiermee het slechtste resultaat sinds de omzetkrimp in het tweede kwartaal van 2008 begon.

De prijzen stegen gemiddeld 1,6 procent. Het omzetvolume was 9,2 procent lager dan in het tweede kwartaal van 2009.

Bron: CBS.
 

Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook
onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.
Twitter-account Proost!
Magazine
Horeca
Entree
.