Chef-kok Wim Klerks van restaurant Les Jumeaux in Bennebroek is tweede geworden bij het WK voor chef-koks in Chili.
Na meer dan 600 lokale wedstrijden, 42 nationale kampioenschappen en 7 continentale finales waren er 7 chefs overgebleven om de strijd aan te gaan voor de 2-jarige wedstrijd The Global Chefs Challenge.
Naast Nederland waren ook Noorwegen, Portugal, Canada, Indonesië, de Verenigde Arabische Emiraten en Australië vertegenwoordigd. Winnaar werd Indonesië en Australië wist beslag te leggen op de derde plaats.
De opdracht
Voor de wedstrijd genaamd The Gloval Chefs Challenge moest Klerks een viergangendiner voor twaalf personen bereiden met een vegetarisch voorgerecht van paddenstoelen, een tussengerecht met Chileense zeebaars, het hoofdgerecht met runderrib en runderwang en een dessert van passievruchten en chocolade.
Hij kreeg vier uur om het menu te bereiden.
Het team
Klerks kookte samen met assistent Ronald Bellaart van Kasteel Heemstede in Houten en onder begeleiding van SVH Meesterkok Wynand Vogel.
Initiatief
Het Global Chefs Challenge is een initiatief van de wereldorganisatie van koksverenigingen (WACS). Per land is één koksvereniging aangesloten, in Nederland is dat het Koksgilde. Wereldwijd zijn er circa 10 miljoen koks lid.
Gouden Koksmuts
Klerks is geen onbekende in het circuit van kookwedstrijden. Hij won al verscheidene nationale en internationale titels waaronder de vijftigste Gouden Koksmuts op de Horecava in Amsterdam begin dit jaar.
Twee jaar geleden wist Toine Smulders, chef-kok van restaurant Villa Copera in Tolkamer, de wereldtitel nog in de wacht te slepen.
---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

