De Stichting Stad en Natuur en de Stadsboerderij zijn op zoek naar koks uit de regio Almere die met biologisch voedsel werken.
Dat schrijft Almere Vandaag. De reden is dat de stichtingen de Almeerse boerenmarkt, die vier keer per jaar op zaterdag plaatsvindt, willen uitbreiden tot een streekboerenmarkt.
Op zoek
Om het aanbod van streekproducten op markt te vergroten, is de organisatie dus op zoek naar regionale (amateur)koks die marktkraamhouder willen zijn. Almeerders die iets bijzonders maken met biologische ingrediënten (chutneys, jam, eigen specialiteiten of hartige taarten) kunnen een kraam inrichten.
Oogstmarkt
De eerste Streekboerenmarkt is op zondag 19 september. Tijdens deze seizoensmarkt die tevens een oogstmarkt is, staat het regionale streekproduct centraal. De markt wordt gehouden op het erf van Stadsboerderij de Kemphaan.
"Bezoekers kunnen op deze dag horen hoe het product geteeld is, zien hoe het wordt klaargemaakt en proeven hoe het smaakt", vertelt Caroline Oort van Stad en Natuur. "Iedereen kan zijn zintuigen laten prikkelen en echt proeven hoe de snijboontjes smaken."
"Tijdens de oogstmarkt kunnen bezoekers de boerderij ervaren in de oogsttijd."
Zuurkool maken
Bezoekers kunnen tevens de kunst van het zuurkool maken ervaren of het geheim van een goede pompoensoep ontrafelen. Behalve de vaste marktkraamhouders van de wekelijkse boerenmarkt zijn tijdens de streekboerenmarkt ook biologische pizza's te krijgen, crêpes van Almeers graan, Italiaans-Almeerse specialiteiten en zoete broodjes uit Zeewolde.
Bron: Almere Vandaag.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

