Branchenieuws

Kookboek met schrijvers en kunstenaars

Restaurant-hotel Merlet in Schoorl geeft het kookboek 'Een restaurant met tien sterren' uit en is daarvoor de samenwerking aangegaan met bekende schrijvers en kunstenaars. De opbrengst is voor het goede doel.

Ronald Giphart, Saskia Noort, Joost Zwagerman, Bart Chabot, Marjolijn de Bruin, Judith Wiersema, Pauline Bakker, Ron Moret, Michel Poort en John Breed zijn twee dagen bij Merlet geweest om inspiratie op te doen. Daarbij vond ook een kookwedstrijd plaats.

Gerechten

De verhalen en kunstwerken worden in het boek aangevuld met gerechten van chef-kok Timo Munts en wijnadviezen van sommelier Sietse van Zanten. De fotografie is van de hand van Cees Noort.

Goede doel

De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan de afdeling Hematologie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Het eerste exemplaar wordt maandag 30 maart overhandigd aan de Bergense burgemeester Hetty Hafkamp.