Branchenieuws

Kuijpers viert overwinning met afhaalchinees

Chef-kok Maik Kuijpers van restaurant De Librije in Zwolle won maandag de Wynand Vogel Bokaal. Hij vierde zijn overwinning gewoon met afhaalchinees.

De maandenlange voorbereidingen voor de wedstrijd deed de 24-jarige Kuijpers samen met Lukas en Thomas in hun vrije uren. Kuijpers: "Zonder hen had ik dit vooraf maar ook op de dag zelf niet kunnen doen. Je moet echt een team hebben die op elkaar is ingespeeld, dat je elkaar kan vertrouwen en weet wat je aan elkaar hebt."

Slikken

Ondanks de uitgebreide voorbereiding, moest de jonge chef-kok wel even slikken toen hij maandag zijn tegenstanders zag. Jonnie Boer van De Librije: "Om het op te nemen tegen Jeroen Bavelaar en Geert-Jan Vaartjes is best gek, want hij heeft nog met deze jongens gewerkt in de keuken van De Librije. Hij als jong broekie en zij die hun sporen allang hadden verdient bij mij in de keuken."

Tijdens de wedstrijd presenteerde hij zijn amuse van krab en zeewier op een koraalsteen en een transparant glasplaatje. "Zelf in elkaar geknutseld met onze collega van de technische dienst van Librije’s Hotel", aldus Kuijpers.

Feestmaal
Na de overwinning zorgde Thérèse Boer van De Librije voor een feestmaal in de vorm van afhaalchinees een een goed glas wijn.

---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.