Bocuse d’Or heeft de landen bekendgemaakt die deelnemen aan de Bocuse d’Or Europe op 7 en 8 juni 2010 in Genève, Zwitserland.
De deelnemers aan de Europese finale komen uit Nederland (Marco Poldervaart), België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Rusland, Slowakije, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.
Uitdaging
"We staan voor een flinke uitdaging. Poldervaart krijgt stevige concurrentie. We zullen hard moeten werken om ons te kwalificeren voor Lyon (wereldfinale in 2011, red.)", aldus André van Doorn, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland.
Vertrouwen
Poldervaart: "Het is inderdaad een pittig deelnemersveld. Gecombineerd is er erg veel ervaring, prestatie en kwaliteit aanwezig. Er zijn natuurlijk elk jaar sterke kandidaten aanwezig."
"Maar in het verleden behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. Het kan alle kanten op gaan en ik heb er alle vertrouwen in. Het belangrijkste is dat ik me gewoon concentreer op m'n eigen werk en tegelijkertijd geniet van het moment."
Schotse vis
De organisatie van de Bocuse d’Or in Lyon heeft besloten dat de verplichte vis voor de wereldfinale in 2011 afkomstig is uit Schotland. In de komende periode neemt de organisatie een besluit over de geselecteerde vissoorten. Schotland leverde voor de wereldfinale in 2009 Schots Angus beef.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

