Chef-kok Lars van Galen van Landhuishotel de Bloemenbeek – Hampshire Classic, zal deelnemen aan Bocuse d'Or Nederland.
Van Galen zegt klaar te zijn voor een grote uitdaging en ziet de deelname aan Bocuse d'Or als start van een eventuele prachtige, professionele, internationale carrière.
Extra cursussen
Aan de voorbereiding is afgelopen periode in ieder geval hard gewerkt. "Natuurlijk zijn wij in Restaurant de Bloemenbeek continu opzoek naar verbeteringen en innovatie op kookgebied, maar met deze wedstrijd in het vooruitzicht heb ik afgelopen periode door heel Nederland extra cursussen gevolgd om mijn kennis nog verder te ontwikkelen", aldus de chef-kok.
Bocuse d'Or
Paul Bocuse is de grondlegger van Bocuse d'Or, dat sinds de oprichting in 1986 elk jaar meer belangstelling heeft gekregen. De internationale culinaire wedstrijd om de Bocuse d’Or is beroemd over de hele wereld; elk jaar strijden 24 landen in het Franse Lyon om de titel.
Finale
Alleen de allergrootste talenten kunnen een finaleplaats bemachtigen, waar zij zich via voorrondes voor kunnen kwalificeren. De Bocuse d'Or Nederland is er hier één van en kende onlangs al succes: de Nederlander Wim Klerks veroverde toen een plaats in finale.

