Branchenieuws

Leerlingen Cruise Hotel fileren grote heilbot

Leerlingen van het Cruise Hotel van de ss Rotterdam fileren vrijdag 4 juni samen met chef-kok Erik Troost een 2,5 meter lange heilbot.

Troost komt hiervoor speciaal op bezoek. Het fileren vindt plaats onder leiding van de chef-koks John Gebuis en Gert Hamoen. De leerlingen zijn afkomstig van het Albeda en Zadkine.

Volgens opleidingsdirecteur Floris-Jan Zwaag zijn het onder andere juist dit soort mogelijkheden die een leer-werktraject aan boord van De Rotterdam zo uniek maken.

Duurzaam
De heilbot werd afgelopen woensdag in de Barentszzee gevangen, is tussen de vijfendertig en veertig jaar oud en weegt honderdzestig kilo. Schmidt Zeevis ving het dier op een duurzame manier.

Het Cruise Hotel werkt namelijk veel samen met Rotterdamse leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Marcel van Breda, directeur van Schmidt zeevis: "Deze heilbot is lijngevangen, een duurzame visserijmethode. Daar legt Schmidt Zeevis ook steeds meer de focus op."

De volgende keer gaan de leerlingen van het Cruise Hotel een koe uitbenen.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.