Branchenieuws

Leeuwarden is Bagels & Beans rijker

Bagels & Beans opende onlangs haar 34ste vestiging in Leeuwarden. De ondernemers: Marrit Hospes, Kor van der Meulen en Jelmer Hospes.

De drie ondernemers wilden graag een Bagels & Beans beginnen omdat de sfeer en opzet perfect pasten bij hun ideaal. Hospes: "Wij wilden zo'n ontbijt- en lunchzaak die je wel eens tegenkomt als je op reis bent en waarvan je dan zegt ''hadden we die thuis ook maar''. Een relaxte plek zonder opdringerige bediening, met de lekkerste en unieke producten die ook heel puur zijn. Een plaats waar zowel backpackers als zakenmensen zich thuis voelen, met veel couleur locale."

Toen de drie hierover gingen filosoferen beseften ze ineens dat zulke plekken in Nederland al bestonden: Bagels & Beans-vestigingen. Zo werden zij franchisenemers.

De Leeuwardense vestiging is okergeel geschilderd, heeft een ruim interieur dat Mediterraans oogt en roept associaties op met het zonnige Zuid-Frankrijk. Het assortiment is ge?pireerd door de wereldkeuken. Op de menukaart staan onder andere een Toscaanse bagel, een Tapas-bagel en een bagel met banaan, ahornsiroop en kaneel.

Ook zijn er versgeperste groente- en fruitsappen verkrijgbaar. De koffie die in alle Bagels & Beans-vestigingen geschonken wordt, werd in 2007 beloond met een eerste plaats in de AD Koffietest.

Bagels & Beans is opgericht door Ninande Thio en Ronald Bakker en groeit met gemiddeld twaalf vestigingen per jaar.