Branchenieuws

Leidraad voor horeca in het buitengebied

Omdat er veel onduidelijkheid over horeca op het platteland is, is het boekwerkje 'Kleinschalige en ondersteunende horeca in het buitengebied' gelanceerd. Dit moet een leidraad vormen voor gemeenten en agrarische ondernemers, alsmede horecaondernemers meer duidelijkheid geven.


Voor agrarische ondernemers is het namelijk vaak onduidelijk wat ze mogen op het gebied van horeca-activiteiten. Daarnaast vrezen bestaande horecaondernemingen concurrentie uit het buitengebied.

De prijzen van consumpties zijn bij de kleinschalige horeca vaak relatief laag.

Regelgeving
Ook voldoen de bedrijven in de ogen van de horecaondernemers in veel gevallen niet aan de vele en complexe wet- en regelgeving, waar de horeca streng op gecontroleerd wordt.

Project
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord (LTO Noord) hebben daarom een projectgroep opgericht. De leidraad is het eindproduct van het project.

De leidraad is ontwikkeld in samenwerking met Achterhoekse gemeenten, maar kan overal in het land gebruikt worden.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine