Branchenieuws

Lucas Rive ontvangt Zilveren Ui Trofee 2010

Lucas Rive, chef-kok restaurant De Bokkedoorns in Overveen (**), is onderscheiden met de Zilveren Ui Trofee 2010.

De onderscheiding van Kesbeke wordt jaarlijks uitgereikt aan een culinaire vakman of -vrouw die een bijdrage levert aan het onder de aandacht brengen van de toegevoegde waarde en smaakbeleving van tafelzuur, en die deze op een creatieve manier in zijn of haar gerechten verwerkt.

Uitreiking
Lucas Rive kreeg de Zilveren Ui Trofee 2010 in zijn eigen restaurant uitgereikt door Oos Kesbeke, directeur/eigenaar van Kesbeke Fijne Tafelzuren en initiatiefnemer van deze jaarlijkse onderscheiding.

Daarbij was hij omringd door zijn gezin, de witte en zwarte brigade van De Bokkedoorns, vakcollega’s en bevriende prominenten als Catherine Keyl, Lange Frans en Mariska van Kolck.

De laatste twee zongen Rive op hun eigen artistieke wijze toe tijdens de feestelijke bijeenkomst – Lange Frans met een speciaal voor Lucas geschreven rap, Mariska van Kolck met een medley van songs van The Carpenters.

Geen twijfel
Volgens Oos Kesbeke kon hij dit jaar met de Zilveren Ui niet om Lucas Rive heen. "Lucas Rive kookt nu twintig jaar als chef van De Bokkedoorns de sterren van de hemel en heeft twee verdiende Michelinsterren."

"Zijn gerechten geeft hij vaak extra smaak met tafelzuur. Daarom verdiende Lucas zonder twijfel onze Zilveren Ui."

Recepten
Vanaf november 2010 staat een selectie van recepten van Lucas Rive in een foldertje op producten van Kesbeke in de supermarkten. Ook is er een receptenwedstrijd gekoppeld aan deze promotie, met als hoofdprijs een diner in De Bokkedoorns.

Jaarlijks

Rive is de derde chef-kok die de Zilveren Ui ontving. De eerste werd in 2008 uitgereikt aan chef-kok Paul Fagel (restaurant Het Arsenaal, Naarden-Vesting), de tweede vorig jaar aan chef-kok Margo Reuten (restaurant Da Vinci, Maasbracht).
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.