Branchenieuws

Maar één echt broodje lamsdöner-kebab

Bij een onderzoek van de Keuringsdienst van Waarde naar broodjes met lamsdöner-kebab, was er maar een horecazaak die honderd procent lamsvlees serveerde.

De programmamakers lieten het DNA uit het vlees van de broodjes kebab analyseren in een laboratorium. Terwijl alle broodjes verkocht werden als lamsdöners, maakte slechts één verkoper deze belofte waar.

Bovendien werd op een broodje gestuit dat enkel en alleen varkensvlees bevatte.  

Gemixt

Bij de helft van de onderzochte broodjes bleek er sprake te zijn van een mix van rundvlees en lamsvlees. De inhoud van de andere broodjes bestond volledig uit respectievelijk rundvlees, kip of kalkoen.

Trofee
De uitzending is donderdagavond 21 januari te zien om 20.25 uur op Nederland 3. Onder meer is te zien hoe verslaggever Teun van de Keuken de enige eerlijke verkoper van lamsdöner feliciteert met de 'KvW Lamsdöner Trofee'.

Bron: APS Support.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.