Makro heeft het eerste vaatje Hollandse Nieuwe, kosten: 58.000 euro, overhandigd aan Restaurant De Franse Stap Culinair in Den Haag.
De (horeca)groothandel kocht dit eerste vaatje dinsdag 8 juni op de Scheveningse visafslag. De Franse Stap Culinair ontving de haring omdat het restaurant bekendstaat om de inkoop en het gebruik van duurzame vis.
Vestigingsmanager Mart Joosten van Makro Delft overhandigde het vaatje woensdag 9 juni aan Eric Jan Fransen van De Franse Stap Culinair.
Mooi gebaar
Joosten: "Eric Jan Fransen laat in zijn restaurant zien dat het inkopen en gebruiken van duurzame vis leidt tot prachtige en zeer smaakvolle gerechten. Hij heeft lange tijd geleden een bewuste keuze gemaakt om met duurzame vis te werken en deze bij Makro in te kopen. Daarom vinden wij het een mooi gebaar om het eerste vaatje Hollandse Nieuwe juist aan hem te overhandigen."
Duurzaam
Alle haring voldoet dit jaar wederom aan het keurmerk voor duurzame visserij. De groothandel stimuleert het ontwikkelen van programma’s van duurzame visserij en is daarom aangesloten bij het initiatief duurzame handel (IDH).
Bovendien is Makro MSC-gecertificeerd.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

