Marcel de Leeuw is geïnaugureerd als 126ste SVH Meesterkok. Hij is chef de cuisine van restaurant De Kersentuin van het Garden Hotel in Amsterdam.
De Leeuw kreeg het diploma en de bijbehorende medaille in zijn eigen restaurant uitgereikt door SVH-directeur Bob Schut en SVH Meesterkok Otto Nijenhuis. Cas Spijkers, SVH Meesterkok sinds 1985, hield een persoonlijke toespraak.
De Meesterproef
De Leeuw legde de SVH-meesterproef succesvol af op 22 oktober 2009. Op alle onderdelen van de beoordelingsformulieren behaalde hij gevarieerde scores als goed en voldoende. Geen van de punten werd als onvoldoende beoordeeld.
Drie dagdelen achtereen werd De Leeuw beoordeeld door de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef bestaande uit SVH Meesterkok Erik van Loo (patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel in Rotterdam), SVH Meesterkok Dick Middelweerd (patron-cuisinier van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre) en voormalig secretaris Jasper van Almenkerk (SVH).
Samenspel
Volgens Bob Schut, directeur SVH, stond de SVH-meesterproef in het teken van 'ontspanning, rust en genot'. "De Leeuw tekent voor een goed samenspel tussen keuken en bediening. Discipline en concentratie zijn kernwoorden die kenmerkend zijn voor hem."
"Zijn organisatorische talenten komen optimaal naar voren bij het leidinggeven aan zijn keukenbrigade, waarbij verschillende complexe factoren (ontbijt, lunch, diner, banquets) van een hotel en als zelfstandig opererend restaurant een grote rol spelen. Met zijn jonge leeftijd kookt hij als volwaardig SVH Meesterkok in De Kerstentuin."
Afbeelding
Op de afbeelding v.l.n.r.: Bob Schut, Marcel De Leeuw en Ed Jongen, general manager Bilderberg Garden Hotel. Afb.: Govert Driessen i.o.v. Bilderberg.
---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

