Branchenieuws

Marcel de Leeuw en Ron Blaauw bij het Gilde

Marcel de Leeuw en Ron Blaauw zijn zondag 31 oktober toegetreden tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

De Leeuw en Blaauw legden in 2010 met succes hun SVH Meesterproef af. De Code van Eer van het Gilde werd overhandigd door Cees Helder aan De Leeuw van restaurant De Kersentuin in Amsterdam.

Blaauw was door privéomstandigheden verhinderd.

Weggelegd
Helder: "De titel Meesterkok is voor weinigen weggelegd. Je moet er talent, creativiteit, ondernemersvisie, kennis, ervaring, doorzettingsvermogen en vooral ook passie voor het vak voor hebben. Dit hebben jullie en we zijn er trots op dat jullie je bij dit Gilde aansluiten."

Sterklas
Na de inauguratie van de twee Meesterkoks zette Helder vijf jonge, talentvolle, recent geslaagde Sterklassers in het zonnetje. Yvonne van Leeuwen, Stefan Heuvelmans, Sjoerd Kleiwerd, Jean-Michel Reuleaux en Tom Schoonus ontvingen namelijk het Sterklas-certificaat.

Helder: "Jullie hebben dit behaald met talent, hard werken, doorzettingsvermogen en passie. Ik hoop dat jullie ervaring gaan opbouwen zodat we jullie na het behalen van je meesterproef op een goed moment als lid van dit Gilde kunnen inhuldigen."
 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.