Branchenieuws

Marcel de Leeuw nu ook SVH Meesterkok

Marcel de Leeuw van restaurant de Kersentuin in Amsterdam, heeft donderdag 22 oktober de titel SVH Meesterkok behaald.

Hij is de 126e SVH Meesterkok van Nederland. Na het tekenen van 'De code van Eer' startte de commissie met de meesterproef. De commissie koos voor vier verschillende voor-, hoofd- en nagerechten van de à-la-cartelunchkaart.

Het diner bestond uit drie verschillende amuses, een zevengangenmenu met onder andere vis, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten en ten slotte een dessert-amuse en het nagerecht.

Goed samenspel

Niet alleen was de commissie aan de chefs table getuige van een goed samenspel tussen de keuken en bediening, maar ook constateerde zij dat er uiterst gedisciplineerd en geconcentreerd gewerkt werd. "Opvallend is hoe operationeel Marcel de Leeuw is en hoe hij zijn koks op een goede en prettige manier weet aan te sturen", aldus een woordvoerder.

De inauguratie vindt plaats op een nader te bepalen tijdstip. De Leeuw krijgt dan op feestelijke wijze de versierselen uitgereikt die bij de titel SVH Meesterkok horen.

De Commissie Meesterproef
De Commissie Meesterproef bestond uit SVH Meesterkok Erik van Loo, patron van Restaurant Parkheuvel in Rotterdam, SVH Meesterkok Dick Middelweerd, patron van Restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre, en secretaris de heer Jasper van Almenkerk.

SVH Meesterkok-titel

SVH neemt namens de bedrijfstak horeca de meesterproeven af. De SVH-meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks. Voor het behalen van een SVH-meestertitel moet de kok een menu op meesterlijk niveau presenteren.

Daarnaast wordt hij beoordeeld op instructie en begeleiding, organisatie en planning van de productieprocessen en financieel keukenmanagement. Ook komen samenstelling van het menu, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, assortiment van de kaart, mise-en-place en hygiëne conform de Hygiënecode voor de Horeca aan bod.

Op www.horeca.nl onder werken/carrière/perspectieven/meesterschap staat meer informatie.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Klik hier.