Branchenieuws

Markantste horecaondernemer draagt zaak over

Arjan Broekman, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland, ruilt zijn proeflokaal in voor een nieuwe uitdaging. "Ik heb het geweldig gehad in 't Proeflokaal", vertelt Broekman. "Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging." Die nieuwe uitdaging wacht op hem in Het Wijnhuis in Zwolle.


De horecaondernemer gaat hier vanaf woensdag 1 december aan de slag. Per maandag 1 november draagt hij de sleutels van zijn zaak over aan Thomas Veltman.

Broekman is bijna elf jaar eigenaar van 't Proeflokaal in Zwolle en behaalde met zijn activiteiten de titels/prijzen Meest Markante Horecaondernemer van Overijssel én Nederland 2008/2008 en de Gouden Gastvrijheid Award.

Wennen
"Samen met de huidige eigenaar Theo Runhaar heb ik besloten het café te zijner tijd over te nemen. Eerst ga ik er aan het werk, het bedrijf leren kennen en de eerste stappen naar verandering zetten. Die veranderingen komen langzamerhand, zodat gasten én personeel aan de nieuwe situatie kunnen wennen."

Inspiratie
De Zwollenaar barst van de inspiratie. "Ik heb nog zoveel ideeën in mijn hoofd die ik in Het Wijnhuis veel beter tot uiting kan brengen. Daar heb ik bijvoorbeeld veel meer ruimte om wijnproeverijen op te zetten."

"In de toekomst komen er thema-avonden over een bepaald gebied. Als dat een streek in Frankrijk is, laat ik een wijnboer uit dat gebied komen om te vertellen. Daarnaast wil ik meer met livemuziek gaan doen, maar dan wel in een theaterachtige ambiance."

Tandemdag
Een aantal vaste activiteiten laat hij 'achter' bij Thomas Veltman, maar eentje neemt hij mee. "Moederdag Tandemdag wordt dan voortaan dus ook vanuit Het Wijnhuis georganiseerd. En dat plein; dat is een prachtige plek voor activiteiten."

Kwaliteiten
Broekman gooit in Het Wijnhuis zijn drie sterkste kwaliteiten in de strijd. "Gastvrijheidsgevoel creëren, service én goede wijnen bieden. Dat moeten ook de sterke pijlers van Het Wijnhuis worden. Ik wil dat het een bedrijf met meer landelijke bekendheid wordt."

Allereerst gaat hij daarom werken aan een uitgebreide wijnkaart waarop wijnen in glas en fles worden aangeboden. "Dat gaat qua kwaliteit van een goed glas tot hele exclusieve wijnen."

Workshops
"Ook worden we weer lid van het Gastvrijheidsgilde. Daar kunnen werknemers workshops volgen op het gebied van wijn, gastvrijheid en productkennis. Ik wil dat Het Wijnhuis weer een respectabele naam krijgt op wijngebied. Omdat we er rustig de tijd voor nemen, kan het personeel ook wennen. Ik ga proberen mijn enthousiasme voor horeca op hen over te brengen."

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine
& Horeca
Entree