Restaurant De Mandemaaker in Bunschoten start in september met een tiendelige masterclass patisserie op de maandagen. Deze wordt gegeven door toppatissier Harry Mercuur.
Mercuur is met regelmaat in het buitenland om zijn kennis en vakmanschap over hygiëne, patisserie, chocolade, brood, nieuwe recepturen en keukenmanagement te delen. Ook adviseert hij als ambassadeur voor Callebaut patisserieën, hotels, restaurants en cateringbedrijven. Ten slotte is hij gastdocent op verschillende ROC-scholen en auteur van verschillende les- en patisserieboeken.
Dé manier
Vroeger begon een leerling-kok in de patisserie, groeide hij van daaruit door naar de koude keuken en uiteindelijk naar de warme keuken. Wat Mercuur betreft is dat dé manier om je als kok echt te kunnen ontplooien.
Eigen stijl
Bert van Eijden van De Mandemaaker: "Mercuur vindt het heerlijk om met verse en eerlijke producten te werken en heel veel natuurlijke kleuren te gebruiken. Zo heeft hij in de loop der jaren zijn eigen stijl ontwikkeld."
Bevlogen collega
Mercuur werkte in Zuid Amerika en Japan voor de kleuren en creaties, in Frankrijk, Italië en Duitsland voor de smaken en variëteiten. Van Eijden: "Een bevlogen collega die zelfs 's nachts nog wakker wordt en een recept opschrijft. Wij zijn dan ook verheugd met hem deze masterclass te kunnen organiseren."

