Bierbrouwer Grolsch wil dat de horeca vaker bier serveert bij de maaltijd in plaats van wijn en start daarom een campagne. Onderdeel hiervan is het zogeheten Proeftijdprogramma dat Grolsch heeft opgesteld voor haar horecaondernemers.
Dit programma bestaat onder andere uit speciale vilten, inspiratieboekjes en bier-spijsworkshops. Laatstgenoemde zijn samengesteld in samenwerking met de Belgische biersommelier Ben Vinken.
Smaakbereik
"Wist u dat bier een groter smaakbereik heeft en complexer is dan wijn?", aldus Vinken. "Dit komt doordat bier gemaakt is van water, hop, mout en gist, waar wijn enkel en alleen uit gegiste druiven bestaat. Door deze complexiteit is bier rijker en kan deze vaak beter en makkelijker gecombineerd worden met eten."
Sandton Hotels
Ook gaat Grolsch samenwerken met Sandton Hotels om de bier-spijscombinatie meer op de menukaart in de horeca te krijgen. Zo staat de 'Blue Plate Special' van Sandton Hotels van zondag 21 maart tot en met zaterdag 1 mei in het teken van Lentebok.
Bovendien ontvangen de gasten een inspiratieboekje met een breed scala aan recepten die zijn ontwikkeld door (sterren)chefs van Sandton en passen bij verschillende speciaalbieren.
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree.

